Kopperud

Bo- og omsorgshjemmene i Lier

Kopperud bo- og omsorgshjem

Kopperud bo- og omsorgshjem er en familiebedrift som ligger landlig til i stille omgivelser i Sylling i Lier kommune. Gården har vært i familiens eie siden 1940, og drives nå av tredje generasjon. Målgruppen er brukere som er for psykisk friske til å bo på institusjon og samtidig for psykisk syke til å bo for seg selv. Kopperud er opptatt av å møte hver enkelt brukers behov individuelt. Det er viktig for stedet at hver bruker føler mestring i hverdagen og personalet jobber tett med å hjelpe brukerne til å oppnå sine mål hvor hver og en kan ta egne beslutninger og valg.


Vi kan tilby en trygg og stabil hverdag med få ansatte å forholde seg til. Omsorgshjemmet legger stor vekt på brukermedvirkning og tilbyr ulike aktiviteter innen gårdsdrift, friluftsliv og aktivitetssenter.


Kopperud tilbyr egne soverom, til sammen 7 rom, med tilgang til felles romslige bad, store oppholdsrom, kjøkken, spiserom og røykerom. Personalet er tilgjengelig 24 timer i døgnet.


Kopperud bo- og omsorgshjem samarbeider tett med ulike samarbeidspartnere. Sentralt er psykiatrisk sykepleier og psykiater som sammen utgjør et team rundt bruker som dekker behovet for forebygging og behandling av psykisk og fysisk helse. Brukerne får tilbud om samtale med psykiatrisk sykepleier hver 14. dag eller ved behov utenom dette. Sykepleier har et tett samarbeid med personalet ved omsorgshjemmet hvor informasjon alltid deles. Psykiater har medisinskfaglig oppfølging 2 ganger i året hvor både den psykiske og fysiske helsetilstanden blir vurdert. Det gjennomføres helsesjekk/undersøkelser og nødvendige prøver (blodprøver etc.) blir rekvirert.


Samarbeidet med den enkelte kommune/bydel er svært viktig. I tillegg er det et tett samarbeid med fastlege og tannlege.


For oss er familie og pårørende en sterk ressurs. Vi ønsker en god dialog og et godt samarbeid. Vi legger til rette for at pårørende skal ha det hyggelig når de er på besøk og inviterer familie og venner ved for eksempel bursdager eller andre høytider.


Brukerne får tilbud om å bidra aktivt i dagligdagse gjøremål, som kan være matlaging og vasking av klær. Vi har faste dager i uken hvor brukerne får tilbud om å være med å handle, vi bistår med kjøring/henting ved ulike besøk, blant annet frisør, tannlege, bank og besøk av pårørende eller andre. Kopperud bo- og omsorgshjem tilbyr aktiviteter innen gårdsdrift i de forskjellige årstidene. Vi tilrettelegger for fritidsaktiviteter til den enkelte bruker.


Kopperud tilbyr aktiviteter ved Haskoll arbeidssenter, opptil 5 dager i uken. I samarbeid med Haskoll arbeidssenter arrangerer vi ulike sosiale tilstelninger og også hotellturer som vi ser brukerne har stor glede av. I tillegg samarbeider Kopperud med Lier ASVO.


Aktivitetstilbud ved Kopperud bo- og omsorgshjem er mangfoldig:

 • Haskoll arbeidssenter
 • Gårdsdrift og aktiviter innen gårdsdrift:

- Stell av husdyr

- Vedkløyving

- Plenklipping

- Hagearbeid

- Vedlikehold av bedriftsbygninger

- Traktorkjøring

- Aktiviteter på kjøkkenet/kjøkkenhage

- Kjøring og pakking av gress

- Henting av dyrefôr

 • Hotellturer
 • Bingokvelder
 • Pizzakvelder
 • Grillfester
 • Kino
 • Kafebesøk
 • Handletur
 • Messer
 • Spakvelder/boblebad
 • Turer i skog og mark (fisketurer med overnatting)
 • Sverigeturer
 • Båtturer/kjøre ring
 • Strandturer


Styrken til Kopperud bo -og omsorgshjem er få ansatte å forholde seg til. For brukerne er hverdagen forutsigbar i forhold til hvem de skal forholde seg til. Vi er opptatt av å se hver bruker og møte de enkeltes behov hver dag. Det er viktig for oss å gi trygghet og oppfølging i form av å skape hyggelige stunder i løpet i dagen. Vi har for eksempel felles samlingsstund 2 ganger daglig, felles måltider og koselig peisstue hvor det er mulighet for å se tv eller høre musikk eller ha en avslappende stund.


Visjonen til Kopperud bo- og omsorgshjem er et godt sted å være. Brukerne skal føle seg trygge, sett, hørt og ikke minst verdsatte.Kontaktinformasjon:


Daglig leder: Monica Kornrud

Ringeriksveien 515

3410 Sylling

Tlf.: 45283584


E-post: nroeed@online.no